BİLGİLENDİRME

TIRNAK YEME ALIŞKANLIĞI

TIRNAK YEME ALIŞKANLIĞI

Tırnak yeme alışkanlığıyla nasıl baş etmeli?

Tırnak yeme alışkanlığı, 'beden odaklı tekrarlayan davranışlar' olarak bilinen parmak emme, saç koparma, diş gıcırdatma gibi strese bağlı alışkanlıkların başında geliyor. 
Tırnak yeme alışkanlığından kurtulmak ise o kadar zor değil. 
Kişi tırnak etlerini ve tırnağı kopardıkca vücut kendini savunmaya alıyor ve daha sert daha kötü oluyor. Ve bu kısır döngü sürekli devam ediyor. .
25 yaşında genç bir kadının tırnaklarını yediği ellerini saklamak için nasıl da çırpındığını gördüğünüzde ne hissedersiniz?
Bence tırnak yeme alışkanlığı, yarattığı tıbbi sorunlardan çok sosyal ve psikolojik yükü nedeniyle düzeltilmesi gereken bir davranış.  Sırf bu yüzden sosyal hayattan kendilerini uzaklaştırdıkları olur. Fakat tırnak yeme, disiplin, kararlılık ve gereğinde profesyonel destekle kökünden çözülebilecek bir sorun. Stres, sıkıntı, heyecan anında ya da boş kalınca tırnak yeme faaliyeti ortaya çıkabilir. Bu kişiler genellikle ne yaptıklarının farkında olmadan, başka bir işle uğraşırken tırnaklarını yer ve bu sırada tırnak kenarındaki deriyi ya da tırnağın kendisini kemirirler. 
Tırnaklarınızı kısa kesip yada bayansanız uzatıp törpüleyerek ve renkli ojeler ve bakım yaptırarak bırakabilirsiniz. Ellerinizi sık sık nemlendirinki kuruluk ve takılma hissi olmasın.

Ben, kendini bildi bileli tırnak yiyen ve şu an 27 yaşında bir kadın olarak tam anlamıyla 4-5 yıldır bıraktım. Bunu nasıl mı başardım? İlk başta ellerimden ve devamlı tırnak yiyen görüntümden hoşlanmamaya başladım; bu durum bana ciddi rahatsızlık vermeye başlamıştı. Girdiğim ortamlarda elllerimden utanır olmuştum. Ama tırnak yemeyi seviyordum, devamlı bir şeylerle oynuyor olmaya alışmıştım. Ama bu alışkanlık beni gerçekten çok rahatsız ettiği noktada bıraktım. Tabii düzenli manikürün ve renkli oje sürmenin de yardımıyla...